Injection Mural - Bescherming van muren tegen optrekkend vocht - IKO Pro

Waterafstotend product op basis van silanen en siloxanen dat door diffusie in de massa van een massieve vochtige wand wordt gebracht.

Bescherming van muren tegen opstijgend vocht .

Packaging:
6 Items
€ 48,95incl. VAT
IKP 02400680

Muurinjectie - Bescherming van muren tegen opstijgend vocht - IKO Pro

Waterafstotend product op basis van silanen en siloxanen dat door diffusie in de massa van een vaste vochtige wand wordt gebracht.

Bescherming van muren tegen opstijgend vocht .

Effectiviteit na 48 uur.

De poriën en haarvaten van de bouwstof blijven open en de dampdoorlatendheid van de ondergrond blijft behouden.

Implementatie :

Verwijder voor het beste resultaat plinten, pleisterwerk, behang, verf etc. tot 1 meter boven de injectiegaten (of 30 cm boven de luchtvochtigheid) zodat vocht gemakkelijk kan verdampen, tijdens het drogen van de behandelde gebieden.

Inspecteer de mortelvoegen zorgvuldig en voer de nodige reparaties uit om lekken te voorkomen.

Boor gaten met een diameter van 10 mm onder een hoek van 10-15% in een horizontale voeg op 5-7 cm van de vloer. De gaten worden om de 12 cm geboord en tot een diepte van 4/5 van de wanddikte. Bij muren met een dikte van meer dan 40 cm worden op dezelfde manier ook gaten geboord aan de andere kant van de muur.

Plaats de injectieslangen ± 50 cm boven het gat en duw de toevoerslang ongeveer 2 tot 3 cm in het injectiegat. Duw de injectieslang nooit rechtstreeks in het gat, omdat de verticale afstand tussen de slang en het te behandelen gebied bepalend is voor een goede penetratie van de vloeistof in de muur.

Dicht de voeg tussen de toevoerslang en de muur af met snelhardende cement of mastiek zodat het product niet terug kan vloeien. Ruw indien nodig het oppervlak van de toevoerslang op om de hechting van de kit te verbeteren.

Vul de injectiebuizen en houd het vloeistofniveau gedurende 1 uur op peil. Herhaal de behandeling na 24 uur. Na 48 uur is de injectie voltooid en kunnen de injectieslangen worden verwijderd.

Als er geen of te snelle stroom is, stop dan de injectie, boor twee nieuwe gaten aan elke kant en op 5 cm afstand van het oude gat en start de injectie opnieuw.

Kleur :

  • Transparant

Verbruik:

Afhankelijk van porositeit, kwaliteit, ouderdom en poriegrootte van de ondergrond.

  • ± 1,5 lL per strekkende meter en per 10 cm wanddikte

Gereedschap reinigen:

  • Meteen naar terpentine

Technische eigenschappen:

  • Droge stof: ± 11%
  • Dichtheid: ± 1,06 g/cm³

Kit bestaande uit een container van 5L, 12 injectieslangen, 12 slangen, lont diam. 10 mm, paletmes, snelcement, plastic handschoenen.

IKO Pro
IKP 02400680
6 Items

Data papier

Signaalwoord
WAARSCHUWING
Gevarenaanduidingen
H315 – Veroorzaakt huidirritatie.
Gevarenpictogram
Gevarenpictogram : GHS05 - Corrosief GHS05 - Corrosief
 

Specifieke referenties

ean13
5413466939220
There are no reviews for this product yet.