Pre-gecultiveerde sedumtegel voor groendak - ECCOsedum - ECCO

ECCOsedum zijn platen voor groendaken , gebruiksklaar, opgebouwd uit 5 lagen met minimaal 7 soorten sedum gecombineerd in een cassette.
De bekleding van groene daken bestaat hoofdzakelijk uit levende planten .

Let op: Prijs en hoeveelheid uitgedrukt in m².

$ 69,20incl. VAT
ECC 10340

Pre-gecultiveerde sedumtegel voor groendak - ECCOsedum - ECCO

Let op: Prijs en hoeveelheid uitgedrukt in m².

ECCOsedum zijn platen voor groendaken , gebruiksklaar, opgebouwd uit 5 lagen met minimaal 7 soorten sedum gecombineerd in een cassette.

In onze regio's, zoals Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk, kennen groene daken een groeiend succes. De bekleding van groene daken bestaat hoofdzakelijk uit levende planten . Een van de grote voordelen van een groendak is dat het de regenwaterafvoer kan verminderen. Dit helpt dus om overstromingen te voorkomen. Het groendak zorgt voor thermische en akoestische isolatie . Daarnaast is het niet alleen prachtig om naar te kijken, het geeft ook een uitgesproken groen beeld.

ECCOsedum zijn platen voor groendaken, gebruiksklaar, opgebouwd uit 5 lagen met minimaal 7 soorten sedum gecombineerd in een cassette.
ECCOsedum zijn makkelijk hanteerbare platen – ook wel cassettes genoemd – die door één persoon op de (bestaande) dakbedekking geplaatst kunnen worden. Voor het plaatsen van ECCOsedum groendakpannen hoeft u geen specialist te zijn. ECCOsedum groendaken combineren 5 lagen, elk met zijn specifieke functie, en licht van gewicht.
ECCOsedum is een Belgisch product, de kunststof tegel zoals de “voorgekweekte” sedumplanten, alles wordt in België gemaakt.

Voordelen :

  • Gemakkelijk in gebruik: het plaatsen van het groendak is zeer eenvoudig en kan door één persoon worden gedaan.
  • Gewicht van de laag per m²: tussen 30 en 55 kg/m². Het ECCOsedum systeem kan daardoor op vrijwel alle bestaande daken worden geplaatst.
  • Installatie kan het hele jaar door worden uitgevoerd. Terwijl het creëren van vegetatie die ter plaatse wordt geplant, niet in de zomer of in de winter mag plaatsvinden.
  • Indien nodig is het systeem eenvoudig te verwijderen; bijvoorbeeld bij waterinfiltratie of werkzaamheden.
  • Regelmatige dikte van het substraat. In tegenstelling tot een massief groendak waarvan de dikte kan variëren van 1 tot 8 cm en daardoor kan leiden tot de ontwikkeling van onkruid.
  • Zeer vlakke steunpunten aan de zijkanten van de plaat zorgen voor een nog betere drukverdeling. Bij andere kant-en-klare systemen is dit niet het geval.

De lagen:

Vegetatielaag:

Vetplanten kunnen overleven in een dunne laag substraat (waardoor het gewicht op het dak wordt beperkt) en kunnen beter droge periodes doorstaan dan andere planten. ECCOsedum maakt gebruik van maar liefst 7 soorten volledig doorwortelde sedums die de gehele oppervlakte dicht bedekken (onkruid heeft daar dus weinig kans om zich te ontwikkelen). Volwassen planten, goed geworteld in het substraat, garanderen een perfecte dekking van het groendak. Om de verspreiding uniform te laten zijn, worden alle soorten in gelijke hoeveelheden geplant.

Substraatlaag:

De substraatlaag vervult verschillende functies. Het voorziet de vegetatie van water en voedingsstoffen, het zorgt voor zuurstof en zorgt ervoor dat de wortels zich kunnen verankeren. Hiervoor gebruikt ECCOsedum een daktuinsubstraat waarvan de samenstelling als volgt is: gewassen bims 4 tot 8 mm: 40%, lava 3 tot 8 mm: 35%, kokosnoot: 15%, tuinturf: 10%. Deze laag is het belangrijkste als het om cultuur gaat. De dikte is aangepast aan de eisen van de gebruikte sedumsoorten en de klimatologische gegevens van onze klimaatzone. De volgende eigenschappen zijn essentieel:

  • lichtheid
  • uitgebalanceerd kweekmedium
  • groot vermogen om water vast te houden
  • constante kwaliteit gegarandeerd

Filterlaag:

Deze laag voorkomt uitloging van het substraat. De fijne deeltjes van het substraat worden vastgehouden door een non-woven polyesterweefsel van 150 g/m². Het gewicht van het doek is zo gekozen dat verzwaarde deeltjes (zie onderhoud) zich daar niet kunnen ophopen. Een te zwaar canvas kan ervoor zorgen dat planten afsterven.

Waterretentielaag:

Deze waterreserve helpt planten te overleven tijdens droge periodes. De onderste helft van de plaat houdt ook tijdelijk regenwater vast. Aan de andere kant kan stilstaand water wortelrot veroorzaken tijdens een periode van vegetatieve rust (winter). ECCOsedum biedt een oplossing voor dit probleem in de vorm van een waterbuffer gecreëerd door capillariteit in een substraat van licht geëxpandeerde kleikorrels (fracties: 4 tot 8 mm). Om te voorkomen dat water tussen de holtes van het kleisubstraat stagneert, zijn aan de onder- en bovenzijde van deze laag drainagegaten aangebracht. Overtollig water zal dus door deze openingen stromen. De afvoergaten bevinden zich 1 cm van de bodem, zodat ook niet-capillair water kan worden opgevangen. Uit tests is gebleken dat de wortelgroei niet negatief wordt beïnvloed en er dus een extra waterreserve beschikbaar is.

Drainagelaag:

Deze laag laat overtollig regenwater gemakkelijk over het dakmembraan stromen, zonder de waterafvoer te belemmeren.

Belangrijkste kenmerken:

  • Groendakplaten volledig voorgegroeid en klaar om te plaatsen.
  • Basismateriaal van de tegels: polypropyleen (PP).
  • UV-licht: de tegels zijn geïmpregneerd met een UV-stabilisator.
  • Bestand tegen chemicaliën.
  • Gewicht per tegel: ca. 8 tot 12,5 kg/plaat.
  • Gewicht per m²: ca. 30 tot 55 kg/m².
  • Afmetingen: 45 cm x 49,5 cm, hoogte 8,5 cm (4,4 tegels/m²).
Ecco Product
ECC 10340

Specifieke referenties

There are no reviews for this product yet.

Misschien vind u dit ook leuk