Sikascreed hardtop-60 - Vloeregalisatiemortel - Sika

SikaScreed HardTop-60 is een licht plastische, polymeergemodificeerde, snelhardende egalisatiemortel voor vloeren die snel kan worden belast en overschilderd.

Het kan worden aangebracht in laagdiktes vanaf 8 mm en hardt vrijwel krimpvrij uit. Het heeft ook een bijzonder hoge weerstand tegen slijtage en compressie.

Packaging:
€ 55,69incl. VAT
SIK 497282

Sikascreed hardtop-60 - Vloeregalisatiemortel - Sika

SikaScreed HardTop-60 is een licht plastische, polymeergemodificeerde, snelhardende egalisatiemortel voor vloeren die snel kan worden belast en overschilderd.

Het kan worden aangebracht in laagdiktes vanaf 8 mm en hardt vrijwel krimpvrij uit. Het heeft ook een bijzonder hoge weerstand tegen slijtage en compressie.

Functies

SikaScreed HardTop-60 onderscheidt zich door unieke combinaties van eigenschappen:

  • Gebruiksklare mortel, licht plastisch van consistentie, gemakkelijk aan te brengen en niet plakkerig, kan ook gebruikt worden als monolithische of hellende vloer.
  • Uitharding vrijwel zonder krimp, waardoor egalisatie bij variabele diktes mogelijk is.
  • Snelle uitharding voor directe heringebruikname (druksterkte > 35 N/mm² na 24 uur bij +20°C)
  • Zeer hoge eindsterkte
  • Lange open tijd voor het egaliseren (> 60 min.) om perfect gladde oppervlakken te verkrijgen
  • Bestand tegen hoge dynamische belastingen
  • Overschilderbaar met Sikafloor-161 binnen 4 uur na het einde van het egaliseren (bij +20°C) zonder aanvullende voorbereiding van het oppervlak
  • Minerale basis, niet giftig en veilig voor het milieu

Applicatie domein

Door zijn snelle droging, vrijwel krimpvrije uitharding en hoge weerstand tegen slijtage en druk is SikaScreed HardTop-60 bijzonder geschikt voor de volgende toepassingen:

  • Reparaties van kleine en grote delen van industriële betonvloeren die onderhevig zijn aan zware belasting, met de mogelijkheid om vanaf 24 uur na het aanbrengen weer in gebruik te nemen
  • Snel herstelbare egalisatiemortel voor Sikafloor vloerbedekkingen op basis van kunstharsen

Sollicitatie

  1. De vers gemengde SikaScreed-20 BB-verbindingsbrug grondig in de betonnen drager doordringen met een harde bezem, of uitspreiden met een rubberen wisser en vervolgens omrollen.
  2. Meng de SikaScreed HardTop-60 met behulp van een elektrische mixer, breng vervolgens vers op vers aan op het SikaScreed-20 EBB-hechtdek en egaliseer met behulp van dekvloeren en een aluminium liniaal.
  3. Om een dichter/sterker oppervlak te verkrijgen, moet SikaScreed HardTop-60 met de hand worden gladgemaakt met behulp van geschikte troffels of egaliseermiddelen.
  4. Gebruik geen dubbele helikopters met zware gewichten of stoelmodellen, maar alleen lichte helikopters met een grote schijfdiameter die geduwd worden.
  5. Het is absoluut verboden om water te spuiten om het oppervlak te behandelen/afwerken.
    Hierdoor wordt de oppervlakteweerstand verminderd.
  6. Verplichte kuurbehandeling! De uithardingsbehandeling wordt direct na de laatste egalisatie uitgevoerd door het plaatsen van een PE-plaat of door het aanbrengen van Sikafloor-161.
  7. In tochtige ruimtes, op vrije ondergronden, bij temperaturen tussen +10°C en +15°C en bij aanwezigheid van zeer droge klimatologische omstandigheden, moet de vers aangebrachte mortel onmiddellijk na het aanbrengen (vóór het egaliseren) worden afgedekt met PE-folie.
  8. De kuurbehandeling met een PE-laken moet minimaal één nacht (18 uur) worden voortgezet.
  9. Bij temperaturen tussen +10°C en +15°C (steun en lucht) moet de mortel minimaal 48 uur afgedekt worden met een folie, om een te snelle droging van de mortel te vermijden die tot verstoringen kan leiden. .
  10. In een zomers klimaat mag SikaScreed HardTop-60 mortel niet worden aangebracht onder directe invloed van zonnestralen.
  11. Indien temperaturen boven +25°C worden verwacht, dient de start van de uitvoering later op de dag te starten, na het bereiken van de maximale temperatuur.
  12. De drager, droge mortel (zakken) en aanmaakwater moeten koel bewaard worden.

Conditionering

25 kg.

Sika
SIK 497282

Data papier

Signaalwoord
GEVAAR
Gevarenaanduidingen
H318 – Veroorzaakt ernstig oogletsel.
Gevarenpictogram
Gevarenpictogram : GHS05 - Corrosief GHS05 - Corrosief
 

Specifieke referenties

ean13
7612895233383
There are no reviews for this product yet.

Misschien vind u dit ook leuk