Kunststof kanaal (PE-HD en PP) Midi zwart - Klasse A15 - Gegalvaniseerd rooster - Marshalls

Goot gemaakt van een licht kunststof materiaal (PE-HD en PP) maar met een lange levensduur, rooster in gegalvaniseerd.

  • Toepassing: terrassen + wandel- en fietspaden
  • Belastingklasse: A15

Afmetingen: 12,1 x 8,4 x 100 cm

Model:
€ 13,89incl. VAT
MAR M101141

Kunststof kanaal (PE-HD en PP) Midi zwart - Klasse A15 - Gegalvaniseerd rooster - Marshalls

MIDI: basistoonladder voor privégebruik

  • Toepassing: terrassen + wandel- en fietspaden
  • Belastingklasse: A15

Eigenschappen

  • De kanalen zijn gemaakt van lichtgewicht kunststof (PE-HD en PP) maar met een lange levensduur
  • Het vermogen om lage temperaturen, chemicaliën, zouten en zuren te weerstaan
  • Roosters in verschillende materialen

Gelegd

Opgraving ontwerp

De diepte van de uitgraving is afhankelijk van het type en de grootte van de gekozen geul, plus de hoogte van de betonlaag op de bodem. In dit stadium moet ook rekening worden gehouden met de mogelijke doorgang van de afvoerleidingen verticaal en/of horizontaal en de aanwezigheid van een afvalverzamelbak. De goot moet worden opgebouwd vanaf het laagste punt of de afvoer.

Betonnen basis

Op het legoppervlak moet een laag beton worden aangebracht, rekening houdend met eventuele hellingen voor waterafvoer. Het beton dat zal worden gebruikt voor de basis en schouders van de goot moet S4-vloei-eigenschappen hebben om alle holtes buiten de goot te kunnen vullen. Gebruik daarom grind met een maximale diameter van 15 mm. Houd er rekening mee dat deze goten niet zelfdragend zijn, maar dat wel worden na juiste plaatsing en storten van beton.

Classificatie A15 B125 C250
Minimale hoogte van de betonlaag H 100mm 100mm 150mm
Minimale dikte van de betonlaag S 100mm 100mm 150mm
Minimale druksterkte 25N/mm² 30N/mm² 30N/mm²

Snijvlak

Kanaal installatie

Installeer de goten altijd vanaf het punt van waterafvoer (stroomafwaarts), waarbij de afvoer wordt aangesloten op de riolering of, indien nodig, op de olieafscheider voor de behandeling van de eerste regenbuien. De aansluitplug moet op de rand van de goot worden geplaatst en de goten moeten van stroomafwaarts naar stroomopwaarts worden aangelegd met behulp van de voegen aan de randen van de goten. Vervolgens wordt het stroomopwaartse kanaal op maat gesneden om de gewenste lengte te bereiken. Leg vervolgens de nodige stortplaatsen aan, plaats de ankerprofielen op het gietijzeren profiel (indien nodig) en vul de schouder van de goot tot het maximale niveau met beton. Tijdens deze fase is het uiterst belangrijk om het rooster voor de betonvulling te plaatsen om mogelijke schade door de druk van het beton te voorkomen. Bescherm de roosters altijd met een folie om reiniging na het storten van het beton te voorkomen. Voor een betere afdichting is het ook mogelijk om bij het aansluiten van een goot op een andere goot een kit op basis van bitumen te gebruiken.

Laatste coating

Zorg er bij het aanbrengen van de eindlaag voor dat de eindlaag tussen de 3 en 5 mm boven de bovenrand van de goot of het bovenvlak van het rooster zit. Verwijder vervolgens de beschermfolie en bevestig de roosters aan de goot.

Dakota
MAR M101141

Data papier

Signaalwoord
Vanaf Q1 2023 is er bij de laatste controle geen signaalwoord voor dit artikel vermeld. Controleer de laatste update van het technische gegevensblad van de fabrikant.
Gevarenaanduidingen
Vanaf het eerste kwartaal van 2023 zijn er geen gevarenaanduidingen vermeld voor dit artikel bij de laatste controle. Controleer de laatste update van het technische gegevensblad van de fabrikant.
Gevarenpictogram

Specifieke referenties

ean13
9145385987711
There are no reviews for this product yet.