Egalcol M10 - Legmortel - PTB Compaktuna

Egalcol M10 is een gebruiksklare droge mortel op basis van gereinigd en gezeefd zand, cement en additieven van uitzonderlijke kwaliteit.

Kleur:
€ 10,91incl. VAT

Volumekortingen

HoeveelheidU bespaartEenheid prijs
105 %€ 10,36
4012 %€ 9,60
PTB 32.B

Egalcol M10 - Legmortel - PTB Compaktuna

Egalcol M10 is een gebruiksklare droge mortel , samengesteld uit gereinigd en gezeefd zand , cement en additieven van uitzonderlijke kwaliteit.

Functies :

  • Traditioneel tegelwerk zowel binnen als buiten: voor mortelbadafdichting van vloertegels op een bed van vers gestabiliseerd zand of voor mortelbadafdichting op harde ondergrond.
  • Geschikt voor het plaatsen van drempels, vensterbanken, plinten etc.
    Deze lichte, vettige mortel kan worden gebruikt voor het plaatsen van wandtegels in een mortelbed en het egaliseren van muren vóór het betegelen.
  • Voor wandegalisatie, zie ook onze producten PUTZUNA BA-W en PUTZUNA HY .
  • Naast een zeer goede verwerkbaarheid en hoge hechting heeft EGALCOL M10 de eigenschap dat de mortel na vermenging met water homogeen blijft (er zit geen water op de mortel).
  • Zeer geschikt voor het plaatsen van natuursteen zoals marmer, frans steen etc.
  • Om de hechting, flexibiliteit en duurzaamheid te verbeteren, wordt aanbevolen om EGALCOL M10 te mengen met een bestaande mengvloeistof van 1 deel COMPAKTUNA en 3 delen water.
    Als zodanig moet het worden toegepast bij het plaatsen van niet-absorberende materialen, trappen, drempels en andere tegels die aan hoge belastingen worden blootgesteld.

Handmatig :

Steun

  1. De applicatie zal altijd worden uitgevoerd op een ruwe, schone, gezonde ondergrond, vrij van stof, oliesporen en losse deeltjes.
    De zuigende ondergronden worden eerst bevochtigd of behandeld met een oplossing van COMPAKTUNA (PRO) /water (1/4) of met PRIMER PO .
  2. Op een uitgeharde ondergrond wordt een hechtlaag aangebracht.
    Deze hechtlaag bestaat uit 1 volume COMPAKTUNA (PRO) en 2 volumes zuiver water, vooraf te mengen, waaraan een droog mengsel van half cement en half grof Rijnzand wordt toegevoegd totdat een dikke slip ontstaat die nog steeds van toepassing.
  3. Op de wanden laat men de lijmlaag uitharden alvorens verder te werken.

Sollicitatie

  1. Bereid met ±10% tot 16% water, d.w.z. 2,5 L tot 4 L water per zak van 25 kg, afhankelijk van de gewenste consistentie.
  2. Meng alles intensief met een langzame mixer gedurende 3 minuten tot je een homogene leg- en egalisatiemortel zonder klontjes verkrijgt.
  3. Nu kunnen we de EGALCOL M10 op de steun toepassen.
  4. Plaats de tegel in het bed van verse mortel en druk aan.
  5. Bij grootformaat tegels is het raadzaam om de legmortel met een gekartelde spatel uit te kammen om een optimaal contact met de mortel te verkrijgen, indien nodig een dubbele verlijming aan te brengen

Verbruik:

±1,7 kg/mm/m²

Gebruikstijd:

±2 uur

Mengverhouding:

±2,5 L tot 4 L water per zak van 25 kg (±10% tot 16%)

Conditionering:

25 kg: grijs en wit.

Vroeger: PTB-Egalcol - Zetmortel - PTB Compaktuna

P.T.B.-Compaktuna
PTB 32.B

Specifieke referenties

ean13
5411574320251
There are no reviews for this product yet.

Klanten die dit product kochten, kochten ook: